- 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος* καλά παγωμένη
- 250 γρ. μασκαρπόνε ή φιλαδέλφια τυρί
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- λικέρ με άρωμα καφέ
- σκόνη κακάο
- 1 δόση εσπρέσο
- περίπου 30 σαβαγιάρ
Χτυπάμε ζάχαρη με κρόκους μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο κίτρινο κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνουμε λίγο λικέρ στο μείγμα.
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, σαν σαντιγί
Αφού προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα, χτυπάμε πάλι.
Προσθέτουμε τέλος το μασκαρπόνε ή το φιλαδέλφια και ανακατεύουμε απαλά.
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το λικέρ και τον καφέ και τα τοποθετούμε στο σκεύος.
Βάζουμε την κρέμα από πάνω
Πασπαλίζουμε με το κακάο μέχρι να καλυφθεί καλά η επιφάνεια.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για αρκετές ώρες.
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, σαν σαντιγί
Αφού προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος στο μείγμα, χτυπάμε πάλι.
Προσθέτουμε τέλος το μασκαρπόνε ή το φιλαδέλφια και ανακατεύουμε απαλά.
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το λικέρ και τον καφέ και τα τοποθετούμε στο σκεύος.
Βάζουμε την κρέμα από πάνω
Πασπαλίζουμε με το κακάο μέχρι να καλυφθεί καλά η επιφάνεια.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για αρκετές ώρες.
this foto is taken from http://www.guinnessporcellis.com/groups.htm
No comments :
Post a Comment