Συστατικά
- 500 γραμμάρια μανιτάρια
- 2 φλυτσάνια του τσάγιου γάλα (προτιμήστε εβαπορέ)
- 4 αυγά
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί (μοτσαρέλα, γκούντα, ένταμ.. μπορείτε να επιλέξετε)
- λίγη τριμμένη πάπρικα
- αλάτι και πιπέρι
- λίγη γαλέτα.
Οδηγίες
- Πλένετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά της ώρας.
- Κατόπιν τα στραγγίζετε καλά.
- Βράζετε το γάλα και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο γάλα, μαζί με το μοσχοκάρυδο, τα 3/4 του τυριού, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.
- Βάζουμε τα μανιτάρια και από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας.
- Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τέλος πασπαλίζετε με την πάπρικα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
- Μόλις ροδοκκοκινήσειη επιφάνεια το φαγητό μας είναι έτοιμο!
- Συνοδεύται υπέροχα από καροτοσαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να γίνει πιό πικάντικο μπορείτε να βάλετε λίγη κεφαλογραβιέρα.
No comments :
Post a Comment