Pages

Tuesday, April 13, 2010

Τιραμισού


Συστατικά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές σούπας καφές στιγμιαίος εσπρέσο
32 μπισκότα σαβουαγιάρ
3 ασπράδια αβγών
1 φλιτζάνι φρουκτόζη
3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
120 gr. τυρί μασκαρπόνε
1/4 κουτ. γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
120 gr. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά σούπας νιφάδες σοκολάτας ή κακάο

Οδηγίες

Αδειάζουμε το ζεστό νερό και τον εσπρέσο σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινελάκι ζαχαροπλαστικής αλείφουμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ.
Ρίχνουμε λίγο νερό σε ένα μεγάλο σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
Παράλληλα, σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τα ασπράδια των αβγών, τη ζάχαρη, το κρύο νερό και την κρέμα ταρτάρ.
Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω σε ένα σκεύος με το νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ ελαφρά για 4 λεπτά.
Χτυπάμε για άλλα 8 λεπτά.
Βάζουμε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα σε μεγάλο μπολ.
Τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.
Σιγά-σιγά, ρίχνουμε και το άλλο μείγμα.
Τοποθετούμε τα 16 μπισκότα σαβουαγιάρ σε ένα μακρόστενο σκεύος, απλώνουμε το 1/4 της κρέμας.
Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Γαρνίρουμε με την σοκολάτα ή το κακάο.
Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει.

Λίγα μυστικά ακόμα
Θερμίδες: 157 ανά μερίδα.
Pin It!

No comments :