Pages

Monday, April 12, 2010

Σοκολατάκια-τρούφες γάλακτος. Αυθεντική Γαλλική συνταγή.




Συστατικά

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55%
  • 130 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 20 ml. σκούρο ρούμι
  • Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα (καθαρό, χωρίς ζάχαρη)

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Μόλις η κρέμα αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αν έχει ακόμα κομματάκια σοκολάτας, βάζετε το μπολ σε μπέν μαρί.
  2. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, για να σφίξει. Σχηματίζετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν. Βάζετε το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνετε μία-μία τις μπαλίτσες μέσα, ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι. Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή η κουβερτούρα να είναι κάλης ποιότητας!


Προστέθηκε από DINA-SWEETS, 08.04.10
Pin It!

No comments :