• ½ φλιτζάνι ΖΑΧΑΡΗ
• 1 ½ κιλό Γκόλντεν ΜΗΛΑ
• 6 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
• ΣΑΝΤΙΓΙ
• 12 φέτες άσπρο ΨΩΜΙ του τοστ - την ψίχα μόνο αλεσμένη
• 2/3 φλιτζανιού ΝΕΡΟ
• 1 φλιτζάνι ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι με τη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ τις φέτες ψωμί σε μέτρια φωτιά ώσπου να ξανθύνουν. Τις
αφήνετε κατά μέρος.
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τα βράζετε με το νερό και τη ζάχαρη 25 λεπτά
περίπου σε κατσαρόλα ώσπου να μαλακώσουν αρκετά και σχεδόν να λειώσουν.
Στρώνετε σε φόρμα σουφλέ σε στρώσεις 1 φλιτζάνι σοταρισμένη ψίχα ψωμιού, 2 φλιτζάνια περίπου
σάλτσα μήλου και ½ φλιτζάνι μαρμελάδα φραμπουάζ. Επαναλαμβάνετε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν
τα υλικά τελειώνοντας με ψίχα ψωμιού και ψήνετε την πουτίγκα 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο
στους 180 βαθμούς.
Γαρνίρετε αν θέλετε την πουτίγκα με λίγη επιπλέον μαρμελάδα, σαντιγί και τη σερβίρετε χλιαρή.
No comments :
Post a Comment