Pages

Tuesday, April 13, 2010

Κλασική γέμιση γαλοπούλας


Συστατικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, διπλοκομμένος
70 ml ελαιόλαδο
200 γρ. καθαρισμένα κάστανα
5 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 μάτσο μαϊντανός
100 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. σταφίδες ξανθές
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
1/2 ποτήρι κρασιού μπράντυ
1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

Οδηγίες

Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο μπράντυ και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, πρσθέτουμε και το κρεμμύδι.
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και το μπαχάρι και σβήνουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τις σταφίδες μαζί με το μπράντι τους.
Αναμειγνύουμε και τα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα και το κουκουνάρι, ελαφρά καβουρνισμένο στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γέμιση αυτή, αν είναι στεγνή, υγραίνεται με λίγο ακόμα μπράντυ.
Αν θέλουμε γεμίζουμε έτσι όπως είναι τη γαλοπούλα, αλλιώς βράζουμε τη γέμιση σε κατσαρόλα.
Pin It!

No comments :