Συστατικά
- 6 κολοκυθάκια χοντροτριμένα
- 2 αυγά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 εβαπορέ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2-3 καρότα τριμμένα
- 2 φλιτζ. καφέ πλιγούρι
- μαϊντανός, άνιθος, αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο 1/2 κούπα
- 1 μπουκάλι Σουρωτή ή σόδα
Οδηγίες
- Χοντροκόβουμε κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε.
- Βάζουμε τα (χοντροτριμμένα) κολοκυθάκια και καρότα μαζί με τον άνιθο και μαϊντανό με λίγο νερό.
- Αφού βράσουνε βγάζουμε από φωτιά και ρίχνουμε το πληγούρι.
- Προσθέτουμε αυγά, το εβαπορέ, το αλεύρι και αλάτι-πιπέρι.
- Λαδώνουμε ταψί (μετρίου μεγέθους).
- Βάζουμε στο ταψί 4 φύλλα λαδωμένα.
- Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.
- Βάζουμε άλλα 2 φύλλα.
- Μετά άλλο 1/3.
- Άλλα 2 φύλλα και μετά άλλο 1/3.
- Από πάνω τα τελευταία 4 φύλλα.
- Και στο τέλος ρίχνουμε την σουρωτή στην πίτα και την βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας βγει πολύ αραιό το μίγμα ξαναβάλτε το στην φωτιά για λιγα λεπτά ακόμη για να πήξει λιγάκι. Μαϊντανό και άνιθο προσθέτετε κατά βούληση. Δίνουν άρωμα και γεύση στην γέμιση.
No comments :
Post a Comment