Pages

Monday, April 12, 2010

Σαλάτα Δήλος


Συστατικά

1/2 κιλό σπανάκι (τρυφερά φύλλα)
1 ματσάκι ρόκα
Περίπου 6 φέτες λιαστή ντομάτα
1 χούφτα σταφίδες ξανθές
Περίπου 50 γρ. κουκουνάρι (1φακελάκι)
1 μικρό ξυνόμηλο
10 φλύδες παρμεζάνα

Σως

1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο.

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα υλικά (εννοείται) και κόβουμε το σπανάκι και τη ρόκα χοντρά, με το χέρι.
Χωρίστε στη μέση τη λιαστή ντομάτα αν τα κομμάτια είναι μεγάλα.
Ρίχνουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και κόβουμε λεπτές φέτες το μήλο.
Με το ξεφλουδιστήρι της πατάτας βγάζουμε φλύδες παρμεζάνας και τέλος περιχύνουμε με τη σως. Προσθέτω αλάτι στο τέλος αν χρειάζεται καθώς η παρμεζάνα είναι αλμυρή από μόνη της.
Για τη σως
Στο μικροκυμάτων σ'ένα μπολάκι βάζω το μέλι, το λάδι και το μπαλσάμικο.
Αφού ζεσταθούν τ'ανακατεύω και περιχύνω όσο είναι ζεστή
Pin It!

No comments :