Pages

Tuesday, April 13, 2010

Pasta carbonara-Καρμπονάρα κλασσική ιταλική




Συστατικά

350 γρ. μπεικον καπνιστό
Μία κουταλιά βούτυρο
1-2 αυγά
παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι μαύρο
Ενα πακέτο σπαγγέτι Ν.7

Οδηγίες

Βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν τα μακαρόνια
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κομμένο σε κομματάκια μπεικον μεχρι να πάρει χρώμα χωρίς να ξεραθεί.
Σ'ενα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και ρίχνουμε πάνω το μπέικον ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να ψηθεί το αυγό απο την θερμοκρασία των μακαρονιών.
Βάζουμε πιπέρι οσο θέλουμε και συμπληρώνουμε με την παρμεζάνα

Λίγα μυστικά ακόμα
Μην φοβηθείτε το αυγό, δεν μυρίζει καθόλου αρκει να το ρίξετε αμέσως και οσο τα μακαρόνια ειναι ζεματιστά.
Pin It!

No comments :