Pages

Tuesday, April 13, 2010

Ζυμαρικά με σολωμό και μπρόκολο


Συστατικά

1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποίησα "κοχυλάκια")
200-300 γρ. καπνιστός σολωμός
2 μπουκέτα μπρόκολο, μόνο τις κορυφές
1 σφηνάκι βότκα
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Ξεκινάμε ψιλοκόβωντας το μπρόκολο, μόνο τις κορυφές και τα μαλακά κοτσάνια. Το βάζουμε να βράσει για 4 λεπτά, το βρέχουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλει τα πολλά υγρά.
Στην ίδια κατσαρόλα (για οικονομία... πλυσίματος), βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας al dente.
Ταυτόχρονα κόβουμε σε κομματάκια το σολωμό και τον σωτάρουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα μπρόκολα να σωταριστούν κι αυτά και ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπίπερο.
Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ όσο σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τα βρασμένα και καλά σουρωμένα ζυμαρικά μας και όσο ελαιόλαδο επιπλέον επιθυμούμε. Τρίβουμε το εστραγκόν και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά αλλά μαλακά για να μη διαλυθεί το μπρόκολο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυράκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο ή ακόμα και κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια σάλτσα.

Προστέθηκε από Rosie, 07.04.10
http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimarika-me-solomo-kai-mprokolo.html
Pin It!

No comments :