Pages

Tuesday, April 13, 2010

Κριτσανιστές μελιτζάνες


Συστατικά

Μελιτζανες φλασκες
Αλευρι
Λαδι για τηγανισμα
Αλατι

Οδηγίες

Πλενουμε και καθαριζουμε τις μελιτζανες απο τη φλουδα τους.
Τις κοβουμε πρωτα σε φετες και μετα σε μπαστουνακια οπως και τις τηγανιτες πατατες.
Σ`αυτη τη φαση τις βαζουμε μεσα σε μια λακανιτσα με κρυο νερο. Εχουμε βαλει αρκετο λαδι σε ενα βαθυ τηγανι να καψει.
Βγαζουμε τα μπαστουνακια απο το νερο, τα αλευρωνουμε και τα ξαναβυθιζουμε στο κρυο νερο.
Απευθειας τα ριχνουμε στο τηγανι. Τηγανιζουμε μεχρι να χρυσισουν. Αποθετουμε τις ετοιμες σε αποροφιτικο χαρτι, αλατιζουμε και τις σερβιρουμε καυτες.
Ειναι πανευκολες και γινονται αντικειμενο λατρειας απο μικρους και μεγαλους.

Λίγα μυστικά ακόμα
Την ωρα που τηγανιζουμε τις βοηθαμε με ενα πηρουνι να μην κολησουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ!
Pin It!

No comments :