a selection of recipes for those who love cooking... in greek and english language
Tuesday, April 13, 2010
Κριτσανιστές μελιτζάνες
Συστατικά
Μελιτζανες φλασκες
Αλευρι
Λαδι για τηγανισμα
Αλατι
Οδηγίες
Πλενουμε και καθαριζουμε τις μελιτζανες απο τη φλουδα τους.
Τις κοβουμε πρωτα σε φετες και μετα σε μπαστουνακια οπως και τις τηγανιτες πατατες.
Σ`αυτη τη φαση τις βαζουμε μεσα σε μια λακανιτσα με κρυο νερο. Εχουμε βαλει αρκετο λαδι σε ενα βαθυ τηγανι να καψει.
Βγαζουμε τα μπαστουνακια απο το νερο, τα αλευρωνουμε και τα ξαναβυθιζουμε στο κρυο νερο.
Απευθειας τα ριχνουμε στο τηγανι. Τηγανιζουμε μεχρι να χρυσισουν. Αποθετουμε τις ετοιμες σε αποροφιτικο χαρτι, αλατιζουμε και τις σερβιρουμε καυτες.
Ειναι πανευκολες και γινονται αντικειμενο λατρειας απο μικρους και μεγαλους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ωρα που τηγανιζουμε τις βοηθαμε με ενα πηρουνι να μην κολησουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ!
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment