Συστατικά
275g σοκολάτα κουβερτουρα με μεγάλη περιέκτικότητα Κακαο, σε κομμάτια
250ml κρέμα γάλακτος
50 g Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50g σκόνη κακάο
Οδηγίες
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Φέρτε την κρέμα γάλακτος σε βρασμό και μετά ρίχτε τη πάνω από τη σοκολάτα .
Ανακατεύετε αργά μέχρι να λίωσει η σοκολάτα , προσπαθέιστε να μην δημιουργηθουν φυσαλίδες.
Αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο σε δύο στάδια, ανακατεύοντας απαλά.
Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί, το μείγμα θα πρέπει να είναι λείο και γυαλιστερό χωρις κηλίδες λαδιού στην επιφάνεια.
Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βγάλτε τη ganache από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν θέλετε να κάνετε τις τρούφες, ανάλογα με θερμοκρασία δωματίου (αν πχ είναι καλόκαίρι βγάλτε τη 5-7 λεπτα πριν).
Βάλτε το κακάο σε ένα μπολ. Σιγουρευτείτε ότι τα χέρια σας είναι κρύα και στεγνά και στη συνέχεια βουτήξτε τα (τα χέρια σας ) στο κακάο
Πάρτε κουταλιές από το μείγμα ganache (χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ή κουταλι της σούπας ανάλογα με το πόσο μεγάλες θα θέλατε να είναι οι τρούφες) και καντε το μια μπαλιτσα με τα χερια σας , τα βουτηγμένα σε κακάο .
Ριξτε κάθε μια τρούφα στο μπολ με το κακάο, γυρίστε τη μεσα σ’αυτο και στη συνέχεια τινάξτε για να φύγει η τυχόν παραπάνω σκόνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι τρούφες μπορούν στη συνέχεια να μπουν πάλι στο ψυγείο και να διατηρηθούν για έως 2 ημέρες, αρκεί να είναι αποθηκευμένες σε αεροστεγές δοχείο.
No comments :
Post a Comment