Συστατικά
500 γρ. ασπράδια
1350 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μαστίχα τριμμένη με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ
Οδηγίες
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα.
Όταν ζεσταθεί και λιώσει η ζάχαρη, βάζετε το μείγμα σε μίξερ και το δουλεύετε με τους συρμάτινους αυγοδάρτες μέχρι να κρυώσει και να αφρατέψει.
Όταν κρυώσει και είναι έτοιμο, βάζετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε τους μπεζέδες πάνω σε λαδόκολλα που έχετε ήδη τοποθετήσει σε ένα ταψί.
Ψήνετε τους μπεζέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο C για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.
Μπορείτε να τους γεμίσετε με πραλίνα αμυγδάλου ή με μους σοκολάτας.
No comments :
Post a Comment