Pages

Tuesday, April 13, 2010

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ



ΥΛΙΚΑ

4-5 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
3 -4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2-3 κουταλιές πελτές
1 ματσάκι μαϊντανός
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
250 γρ φέτα σε κομματάκια
150 γρ ρεγκάτο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ελαφρά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και την πιπεριά σε κομμάτια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ (προαιρετικά - αν οι ντομάτες είναι πολύ κόκκινες δεν βάζω πελτέ), 3 κουταλιές νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η σάλτσα πρέπει να γίνει πηχτή χωρίς καθόλου υγρά. Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες, περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές σάλτσας και από πάνω ρίχνουμε λίγη φέτα και λίγο τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή συνταγής: bettyscuisine.blogspot
Pin It!

No comments :