a selection of recipes for those who love cooking... in greek and english language
Monday, April 12, 2010
Σπαγγέτι με λιαστή ντομάτα
Συστατικά
500 γρ σπαγγέτι
250 γρ λιαστές ντομάτες σε λάδι, κομμένες σε λεπτές λωρίδες.
Το λάδι στο οποίο ήταν οι λιαστές ντομάτες.
1 ξερή πιπέρισα τσίλι
4 φρέσκα φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό ψιλοκομμένο
8 Κουταλιές τριμμένο τυρί Caciocavallo ή πεκορίνο
Οδηγίες
Βάλτε το λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες σε ένα φαρδύ τηγάνι. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά ( να μη κλάψει), και προσθέστε τις λωρίδες της ντομάτας. Σοτάρετε ελαφρώς και προσθέστε την πιπεριά .
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό aldente. Σουρώστε και προσθέστε τα στο τηγάνι μαζί με το ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να διατηρούνται ζεστά τα μακαρόνια σας, σερβίρετε τα σε ζεστά πιάτα. Μπορείτε να τα ζεστάνετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων ή αν χρησιμοποιήσετε πήλινο σερβίτσιο στον κλασικό φούρνο.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment