Pages

Monday, April 12, 2010

Ιταλική φοκάτσα


Συστατικά

Για τη ζύμη:
  • 5 1/2 κούπ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κύβο νωπή μαγιά (περίπου 43γρ.)
  • 2 κούπ. χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/4 κούπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • 4 κουτ. σούπ. σάλτσα για πίτσα
  • φέτες μπέικον κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια (όσες θέλετε)
  • φέτες ζαμπόν κομμένες σε τετράγωνα κομάτια
  • τυρί γκούντα τριμμένο (αρκετό)

Οδηγίες

  1. Θρηματίζουμε τη μαγιά στο μπολ του μίξερ και την ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ανοίγουμε στο κέντρο ένα λάκκο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να πετύχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 2 ώρες.
  2. Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και τη ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας μας και απλώνουμε μέσα τη ζύμη με τα χέρια απο άκρη σε άκρη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξανά φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα.
  3. Βάζουμε από πάνω την σάλτσα πίτσας και την απλώνουμε με ένα πινέλο ελαφρά για να μην ξεφουσκώσει εντελώς η ζύμη και να πάει παντού. Πασπαλίζουμε τη μισή γκούντα, στρώνουμε τις φέτες μπέικον και ζαμπόν, και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γκούντα.
  4. Ψήνουμε τη φοκάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 _ 40 λεπτά. Στα τελευταία 15 λεπτά την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει η γέμιση.
  5. Σερβίρεται ζεστή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή τη βρήκα από το reai food και μου άρεσε πάρα πολύ μόνο που εγώ άλλαξα τα υλικά τις γέμισης γιατί με τα κανονικά υλικά δεν μου άρεσαν και παρέλειψα και ένα υλικό στη ζύμη γιατί δεν το γνώριζα ήταν το italian herbs, τώρα άν το γνωρίζετε εσείς και θέλετε να το προσθέσετε.


Προστέθηκε από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 31.10.08

Pin It!

No comments :