Συστατικά
- 1kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
- 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
- 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
- 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
- 1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το ταψί
Οδηγίες
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.
- Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο (της Ευδοκίας Πατσιλινάκου), "μεζεδάκια για μερακλήδες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. (Καμπανά)
No comments :
Post a Comment