Pages

Monday, April 12, 2010

Πάπρικα








Υλικά
  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. ντοματοπελτέ
  • 200 ml. περίπου λάδι
  • Αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
tabasco (όσο θέλουμε) ή καυτερή πιπεριά


Ετοιμασία
  1. Ψήνουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τον φλοιό τους και τους σπόρους και τις βάζουμε σε τρυπητό, να στραγγίξουν καλά.
  2. Οταν μείνουν χωρίς υγρά, τις χτυπάμε στο blender μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  3. Επειτα ρίχνουμε στο blender τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το tabasco και όσο λάδι σηκώσει και χτυπάμε για λίγο ακόμη. (Αν βάλουμε καυτερή πιπεριά, την ψήνουμε κι αυτή στην αρχή και τη λιώνουμε μαζί με τις άλλες πιπεριές)
Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές μέρες.
Pin It!

No comments :