Pages

Wednesday, May 19, 2010

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ - Η πιο ευκολη και πιο νόστιμη συνταγή που υπάρχει!


Για τη ζύμη
1 συσκευασία φαριν απ
1 συσκευασία βιταμ (πακέτο)
1 κεσεδάκι γιαούρτι Total μπλε

Για τη γέμιση
φέτα τριμμένη
1 αυγό
πιπέρι (προαιρετικά)

1 αυγό επιπλέον

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη (προσοχή δεν προσθέτουμε τίποτε παραπάνω). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την φέτα με το ένα αυγό και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο πιπεράκι. Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, λίγο πιο μεγάλα από καρύδι, και τα ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας με το χέρι σε στρογγυλό σχήμα. Βάζουμε περίπου ένα κουταλάκι γέμιση στην μέση και κλείνουμε την ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρο, πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν. Βάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε το αυγό με ένα πινελάκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και στο κέντρο του φούρνου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα (ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο)

Όσον αφορά την γέμιση μπορούμε φυσικά να βάλουμε εναλλακτικά μικρά λουκανικάκια προσθέτοντας λίγη κέτσαπ ή ζαμπόν και τυρί.
Pin It!