Pages

Wednesday, May 5, 2010

χοιρινό με sauce κρασιού

Για 3 άτομα:
  •  1/2 κιλό κομμάτι χοιρινό
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο γλυκό
  • αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη
  • μισό φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Σε μια μέτρια κατσαρόλα  τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό και τα μυρωδικά.

Τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και το κρασί και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά σε μέτρια φωτιά για καμιά ώρα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα.
Πανεύκολη και εύγευστη συνταγή για κρέας, με μια σάλτσα που ταιριάζει με απλό ρύζι, πατάτες ψητές ή και λαχανικά ψητά.  

Pin It!

No comments :