Pages

Saturday, May 1, 2010

Nanaimo Bars

Nanaimo Bars
Ένα γλυκό που μας έρχεται από τον Καναδά και ονομάστηκε έτσι από την πόλη “Nainaimo British Columbia”....
Συστατικά

Βάση
  • 113 γρ. βούτυρο ανάλατο – σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο
  • 1 μεγάλο αυγό – ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. μπισκότα Digestive (αλεσμένα)
  • 50 γρ. καρύδια χοντραλεσμένα
Γέμιση
  • 56 γρ. βούτυρο ανάλατο – σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 κουταλιές σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας κούσταρ πάουντερ με άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
Επικάλυψη
  • 115 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 65 γρ. ινδοκάρυδο
Οδηγίες

  1. Βάση: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, τα αλεσμένα μπισκότα και τα χοντροαλεσμένα καρύδια.
  2. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τη βάση με τα δάχτυλά μας να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Γέμιση: Χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα. Ξανασκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο. Απλώνουμε με σπάτουλα πάνω από τη γέμιση και στολίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Pin It!

No comments :