φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
3 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπας λευκό κρασί
1/2 κούπας ζωμό κρέατος
800 γρ. μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια ή
πλευρώτους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλιάς κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό
1/2 κούπάς κρέμα γάλακτος
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα φιλέτα να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Προσθέσετ το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε 2 λεπτά ακόμη.
Ρίξτε το κρασί και βράστε για 2-3 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, καλύψτε και σιγοβράστε ώσπου να μείνουν λίγα από τα υγρά. Ρίξτε και ανακατέψτε το κορν φλάουρ και σιγοβράστε το φαγητό για λίγο, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ίσα ίσα να ζεσταθεί η κρέμα.
(ΑλβαΒητάρι, Βέφας Αλεξιάδου, Τόμος 11)
No comments :
Post a Comment