Συστατικά
- 4 κρόκοι αυγών + 1 αυγό
- 60 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ινδική καρύδα
- 65 γρ. κρέμα καρύδας
- 100 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
- Έπειτα, σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το αυγό, την κρέμα καρύδας και το βούτυρο λιωμένο. Τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον κάθε φούρνο. Προσοχή, γίνονται πολύ γρήγορα.
Όσο για το βούτυρο, εγώ χρησιμοποίησα αλατισμένο, για να του δώσει λίγη παραπάνω γεύση (στην Γαλλία συνηθίζεται τα γλυκά να τα φτιάχνουν με αλατισμένο βούτυρο, η συνταγή είναι γαλλική).
http://www.sintagespareas.gr/sintages/afrata-kekakia-karidas-moelleux-au-coco.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+sintages+(Sintages+from+Sintagespareas)&utm_content=FaceBook
http://www.sintagespareas.gr/sintages/afrata-kekakia-karidas-moelleux-au-coco.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+sintages+(Sintages+from+Sintagespareas)&utm_content=FaceBook
No comments :
Post a Comment