Υλικά:
1750 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
40 γρ. νισεστέ
75 γρ. ρυζάλευρο
2 φλ.τσαγιού νερό
2 πρέζες αλάτι
Για πασπάλισμα:
200 γρ.άχνη ζάχαρη & 4-5 σταγόνες ροδόνερο ή ανθόνερο
Εκτέλεση:
1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Διαλύετε το νισεστέ και το ρυζάλευρο σε κρύο νερό. Ανακατεύετε στο μείγμα λίγο απο το γάλα που βράζει για να γίνει χλιαρό και στη συνεχεια το προσθέτετε σιγά σιγά στο γάλα. Το αφήνετε να βράσει μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνετε έπειτα το μουαλεμπί σε ένα ρηχό ταψί (εως 2 δάχτυλα βαθύ). Το αφήνετε 5-6 ώρες να κρυώσει.
2. Για το σερβίρισμα το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και ροδόνερο.
Προαιρετικά σερβίρετε με παγωτό.
1750 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
40 γρ. νισεστέ
75 γρ. ρυζάλευρο
2 φλ.τσαγιού νερό
2 πρέζες αλάτι
Για πασπάλισμα:
200 γρ.άχνη ζάχαρη & 4-5 σταγόνες ροδόνερο ή ανθόνερο
Εκτέλεση:
1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Διαλύετε το νισεστέ και το ρυζάλευρο σε κρύο νερό. Ανακατεύετε στο μείγμα λίγο απο το γάλα που βράζει για να γίνει χλιαρό και στη συνεχεια το προσθέτετε σιγά σιγά στο γάλα. Το αφήνετε να βράσει μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνετε έπειτα το μουαλεμπί σε ένα ρηχό ταψί (εως 2 δάχτυλα βαθύ). Το αφήνετε 5-6 ώρες να κρυώσει.
2. Για το σερβίρισμα το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και ροδόνερο.
No comments :
Post a Comment