Pages

Sunday, May 9, 2010

Pizza με τομάτες, gouda και πράσινες ελιές

για ένα μεγάλο ταψί


  • 250 γρ. αλεύρι απλό 
  • 250 γρ. τριμμένο gouda
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό περίπου
  • 1 κύβο μαγιά φρέσκια (42 γρ.)
  • 1 μεγάλη τομάτα
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • φρέσκο βασιλικό-αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε αποξηραμένο-
  • 1/2 κ.γ. αλάτι, λίγη ζάχαρη 
  • 2 τομάτες λιωμένες(με λίγο σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι και βασιλικό) στο blender ή έτοιμη σάλτσα τομάτας ή Primo Gusto Napolitain
  • 4-5 πράσινες ελιές κομμένες σε φέτες
Ανακατεύουμε το χλιαρό προς ζεστό νερό με την ζάχαρη και το αλάτι (για να δώσουμε τροφή στην μαγιά), ρίχνουμε το αλεύρι και το λάδι και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια υγρή πετσέτα για περίπου ένα μισάωρο.
Ανοίγουμε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί πατώντας την με τα δάκτυλά μας μέχρι να γίνει λεπτή-περίπου 6-7 χιλιοστά-. 
Στρώνουμε την σάλτσα τομάτας και έπειτα κόβουμε σε φέτες την τομάτα και τις απλώνουμε πάνω από την σάλτσα και μετά τοποθετούμε τις ελιές.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο. 
Τέλος ρίχνουμε το gouda. 

Δεν είναι ανάγκη να πνιγεί στο τυρί η pizza, χρειάζεται τόσο ώστε ελαφρώς να καλυφθούν τα υλικά. 

Ψήνουμε μέχρι να ροδίζει ελαφρώς και να λιώσει το τυρί-περίπου 40 λεπτά στους 180' σε προθερμασμένο φούρνο.


Pin It!

No comments :