Pages

Tuesday, May 4, 2010

Εύκολο (και νόστιμο) cheesecake βύσσινο





Υλικά

Για τη βάση:
Ένα πακέτο μπισκότα digestive (κάνουν και πτι μπερ)
Ένα βιτάμ

Για την κρέμα:
Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
Ένα πακέτο τυρί κρέμα
Το χυμό από ένα λεμόνι (αν είναι πολύ ζουμερό,
μπορεί να χρειαστεί λιγότερο)

Για την επάλειψη:
Ένα βάζο κομπόστα βύσσινο
Ένα- δύο κουταλάκια κορν φλάουρ

Εκτέλεση (Της πρακτικής/ βιαστικής νοικοκυράς 
που μισεί να πλένει πιάτα):

Σε ένα κατσαρόλι, λιώνουμε το βιτάμ. Μέχρι να λιώσει,
στο μπλέντερ, θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Απλώνουμε τα μπισκότα στο σκεύος ψυγείου και τα
περιχύνουμε με το βιτάμ. Προσέχουμε το μείγμα να είναι
ομοιογενές (με τόσο βούτυρο, δεν είναι δύσκολο :-)

Σε ένα φλιτζάνι από το ζουμί της κομπόστας, διαλύουμε το
 κορν φλάουρ. Το αδειάζουμε στο κατσαρόλι και
προσθέτουμε
το υπόλοιπο ζουμί. Ανακατεύουμε καλά, και ΕΠΕΙΤΑ
ανάβουμε το
 μάτι για να το βράσουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει
 σα ζελέ ή αραιή
μαρμελάδα ή πηχτό σιρόπι (να χύνεται, τέλος πάντων, με
 λίγο σπρώξιμο αν
 χρειαστεί :-). Το ανακατεύουμε διαρκώς.

Στο μπλέντερ, ανακατεύουμε το γάλα, το τυρί και το χυμό
 λεμονιού.
 Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Η υφή του
 πρέπει ήδη να είναι κρεμώδης-
 αρκετά πηχτή, για να σταθεί πάνω του η επάλειψη (λόγω
του λεμονιού πήζει αμέσως-
αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χυμό ακόμη).

Απλώνουμε τα βύσσινα πάνω στην κρέμα. Προσέχουμε
μην υπάρχει κανένα κουκούτσι.
 Περιχύνουμε με το ζουμί.

http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=7884.0
Pin It!

No comments :