Pages

Monday, May 10, 2010

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο
γραβιέρα ή φέτα τριμμένη
6 φέτες ζαμπόν
σούσάμι (προαιρετικά)


Ανοίγουμε το φύλλο και το αλείφουμε όλο με αυγό. Έχοντας μπροστά μας την μεγάλη πλευρά του φύλλου απλώνουμε το τυρί από αριστερά έως την μέση του φύλλου. Απλώνουμε και το ζαμπόν στην ίδια επιφάνεια. Με την βοήθεια της μεμβράνης διπλώνουμε το φύλλο στην μέση (1) (πιάνουμε την δεξιά πλευρά και καπακώνουμε ουσιαστικά την πλευρά με την γέμιση). Κόβουμε λωρίδες 1,5 εκ. Αλείφουμε τις λωρίδες με αυγό. Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες, τις στρίβουμε και τις βάζουμε επάνω σε ταψάκι με λαδόκολλα. Αλείφουμε πάλι με αυγό όλες τις λωρίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Pin It!

No comments :