Pages

Tuesday, April 20, 2010

Zucchini cupcakes

  • 3 medium zucchini grated-3 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοτριμμένα
  • 1 egg-1 αυγό
  • 2 cups flour-2 κούπες αλεύρι (+-αναλόγως)
  • 2 cups of grated parmezan or kefalotyri-2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • dill and parsley-άνηθο και μαϊντανό κατά βούληση
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί-προσέχοντας όταν προσθέτουμε  το αλεύρι να γίνει μια μάζα όχι πολύ σφιχτή αλλά κρεμώδης απαλή.
Εγώ όταν έκανα την συνταγή για πρώτη φορά έβαλα τα υλικά στο blender
και έγιναν κρέμα.
 Οπότε χρειάστηκα και περισσότερο αλεύρι, αλλά βγήκαν υπέροχα...Θέλουν προσοχή στο ψήσιμο όμως. Anyway, στο θέμα μας. Λαδώνουμε ένα ταψάκι για 12 cupcakes και γεμίζουμε τις θέσεις προσέχοντας να μην ξεχειλίζει αλλά αντιθέτως να φτάνει λίγο πιο πάνω από την μέση, αλλιώς δεν θα ψηθούν. Τα ψήνουμε για καμιά ώρα αναλόγως τον φούρνο, σε χαμηλό φούρνο, στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
Μπορείτε άνετα να τα συνδυάσετε με cottage cheese ή με γιαούρτι.
Pin It!

No comments :