Pages

Wednesday, April 14, 2010

Royal-Coconut: Royal Cupcakes σοκολάτας με γέμιση καραμέλας και ganache σοκολάτας

Για περίπου 15-20 Royal Cupcakes
220 gr. βούτυρο
260 gr. ζάχαρη
3 αυγά
190 αλεύρι
70 gr. κακάο
1,5 κουταλάκι μπέικην
150 ml γάλα
μια πρέζα αλάτι
ένα κουταλάκι φυσική βανίλια

Χτυπάτε το Βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Η ποιότητα ενός γλυκού εξαρτάται πολλές φορες από το ποσο καλά έχει διαλυθεί η ζάχαρη pou περιέχει. Για aυτό και στην ζαχαροπλαστική χρησιμοποιούν πάντα την πιο ψιλή ζάχαρη που υπάρχει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, το αλάτι και την βανίλια. Αναμιγνύεται το κακάο, με το αλεύρι και το μπέικην και τα προσθέτετε και αυτά στο παραπάνω μείγμα εναλλάξ με το γάλα. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.



Για την Royal καραμέλα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές βούτυρο
50 gr. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος

Βράζετε το ζαχαρούχο γάλα για περίπου 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Πολλοί λένε ότι το νερό πρέπει να σκεπάζει το κουτί, άλλοι πάλι λένε όχι. Εγώ τα δοκίμασα και τα δυο και από ότι βλέπετε ζω ακόμη.... οι γραμμές internet δεν χουν φτάσει ακόμα στον άλλο κόσμο. Τώρα, αν βράσετε το γάλα για κάνα δίωρο, θα χετε μια πηχτή σάλτσα καραμέλας. Αν το βράσετε για 3 ώρες θα χετε μια πηχτή κρέμα καραμέλας. Εσείς αποφασίζετε. Βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και λιώνετε μέσα σε αυτή την κουβερτούρα και το βούτυρο. Τα ανακατώνετε όλα με την καραμέλα. Έτοιμη και η γέμιση.



Για την Royal Ganache

200 gr. κρέμα γάλακτος
220 γραμμάρια κουβερτούρα
30 gr. βούτυρο
80 gr. κρέμα γάλακτος
100gr. ζάχαρη

ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και λιώνετε μέσα σε αυτή την τριμμένη κουβερτούρα. μην την ζεστάνετε πολύ γιατί η ganache σας δεν θα γίνει γυαλιστερή. Εγώ εδώ την πάτησα λίγο γιατί έκανα και δουλειές ταυτόχρονα και ξεχάστηκα. Το αποτέλεσμα φαίνεται.... Τώρα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα σε αυτή μια δυο κουταλιές από την καραμέλα pou κάνατε με το ζαχαρούχο. Αν την έχετε τσακίσει, τότε βάλτε τα 100 gr. ζάχαρη να γίνουν καραμέλα και προσθέστε σε αυτή τα 80 ml κρέμα γάλακτος την οποια έχετε ζεστάνει πιο πριν. Ανακατεύεται την καραμέλα με την ganache και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν. Αν θέλετε να βγάλετε την ganache με σχέδιο πάνω στα cupcakes θα πρέπει να προσθέσετε σε αυτή και 150 gr. άχνη. κατά αυτό το τρόπο γίνεται πιο σφιχτή.



http://royal-coconut.blogspot.com/2010/04/royal-cupcakes-ganache.html
Pin It!

No comments :