Pages

Monday, April 12, 2010

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


ΥΛΙΚΑ

· 9 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ

· 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

· 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΦΡΕΣΚΟ

· 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

· 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ BAKING POWDER

· 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

· 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΥΦΑΛΛΑ

· ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΙΡΟΠΙ

· 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

· 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

· 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ

· ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΧΥΜΟ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΒΓΟΔΑΡΤΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΣΚΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ BAKING POWDER. ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΖΥΜΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΖΥΜΩΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160ºC. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ (ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΑΡΑΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 – 25 ΛΕΠΤΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 – 6 ΛΕΠΤΑ. ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ Ή ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ.

Pin It!

No comments :