Pages

Tuesday, April 20, 2010

Κριτσίνια με ελιά


  • 5 κούπες αλεύρι
  • 1-2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες (της προτίμησής μας)
  • 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • αλάτι, λίγο ζάχαρη (και προαιρετικά μυρωδικά)
  • σουσάμι (προαιρετικά)
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και το αλάτι και λίγη ζάχαρη. Αφού διαλυθεί η μαγιά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κ ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος περίπου ένα μισάωρο για να φουσκώσει ελαφρώς σκεπασμένο με μια υγρή πετσέτα.
Πλάθουμε σε λεπτά μακριά sticks κ τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί-αν θέλουμε βάζουμε σε όλα ή σε μερικά σουσάμι-.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς (αναλόγως τον φούρνο κ αναλόγως το πάχος), περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.  

Enjoy!

Ταιριάζουν τέλεια με dip roquefort...

Pin It!

5 comments :

E said...

This one is the first that I'll do!

Opalina said...

βγήκαν τέλεια κ συνδυάζονται με ότι θέλεις από dip! αν θέλεις βάλε περισσότερες ελιές ή πρόσθεσε κ πάστα ελιάς στην ζύμη για πιο έντονη γεύση, αναλόγως γιατί τα θέλεις...¨)

E said...

Se posous va8mous?

Opalina said...

180! ξέχασα να το γράψω...:)

Unknown said...

Καλησπέρα. Ποσα κομμάτια βγαίνουν;