Pages

Tuesday, April 13, 2010

ΚΑΡΟΤΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1,5 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια baking powder
2 βανίλιες
5 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι γλυκό ψιλοκομμένο
λίγο σουσάμι και παπαρουνόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το αλεύρι με το baking powder. Ρίχνουμε στο μίγμα το αλάτι και τη βανίλια με το γάλα. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, το καρύδι ,το πορτοκάλι και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

http://www.sintagigiagias.gr/recipes.asp?id=164
Pin It!

No comments :