Pages

Monday, April 12, 2010

Προφιτερόλ στο ταψί


Συστατικά

3 πακέτα πτι-μπέρ Παπαδοπούλου
1 μόρφατ
1 βιτάμ
2 σοκολάτες κουβερτούρα
1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζ.τσαγιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Λίγο κονιάκ και λίγο γάλα για τα μπισκότα.

Οδηγίες

Χτυπάμε το μόρφατ με το 1 φλιτζάνι γάλα και τις 2 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Το βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε το βιτάμ και τις 2 κουβερτούρες να λιώσουν σε ένα κατσαρολάκι.Ανακατεύουμε καλά.Το άφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και το 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά.Ρίχνουμε και το μίγμα της σοκολάτας.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Μουσκεύουμε τα μπισκότα σε γάλα και κονιάκ και στρώνουμε μια στρώση στο ταψί.Ρίχνουμε την μισή κρέμα από την σοκολάτα.Μουσκεύουμε πάλι μπισκότα,στρώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε την κρέμα μόρφατ.Μουσκεύουμε τα μπισκότα πάλι και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο αμύγδαλο.
Το βάζούμε στο ψυγείο για να σφίξει.Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Pin It!

No comments :