Pages

Tuesday, April 13, 2010

Sacher Torte


Συστατικά

150 γρ. βούτυρο
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι + μπέικιν πάουντερ
50γρ κακάο
1 βανίλια
8 αυγά
50 γρ. τριμμένα μπισκότα
1 βαζο μαρμελαδα βερυκοκο
Ετοιμο γλασο και ακομα 150 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

Λιώνουμε την κουβερτούρα .
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 100 γρ. ζαχαρη.
Χωρίζουμε τους κρόκους και τους βάζουμε στο μίγμα με το βούτυρο και μετά με την κουβερτούρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τα 50 γρ. ζαχαρη.
Αδειάζουμε την κουβερτούρα πάνω στο μίγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το κακάο και ύστερα το κοσκινίζουμε πάνω στο μίγμα της μαρέγκας.
Τέλος ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε σε βουτυρομένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε την φόρμα. Εάν έχει κρυωσει καλά παίρνουμε ένα μεγάλο μακρύ μαχαίρι και κόβουμε στην μέση.
Ετοιμάζουμε τώρα την γέμιση με 1 βάζο μαρμέλαδα βερίκοκο και 50 γρ. ζαχαρη τα οποία τα βράζουμε για 2’ σε ένα κατσαρολάκι.
Τελειώνουμε με έτοιμο γλάσο το οποίο το ζεσταίνουμε σε μπεν-μαρι μαζί με τα 150 γρ. κουβερτουρα.
Pin It!

No comments :