Pages

Monday, April 12, 2010

Καρυδόπιτα με κρέμα


Συστατικά

6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα φρυγανια τριμμενη
1 κουπα καρυδια ψιλοκομμενα
1 φακελακι μπεικιν
1 κουταλακι κανελλα
1/4 κουτ.γαρυφαλλο
1 βανιλια

Για το σιροπι:
2,5 κουπες νερο
2,5 κουπες ζαχαρη
1 κουτ.γλυκοζη
3-4 κουτ κονιακ

Για την κρεμα:
2 φακελακια κρεμα στιγμης

Οδηγίες

Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να γινει το μειγμα αφρατο (περιπου 15 λεπτα).
Σε ενα μπωλακι εχουμε ενωσει τη φρυγανια την τριμμενη, το μπεικιν, τη βανιλια και τα μπαχαρικα μας. Αρχιζουμε και ριχνουμε λιγο λιγο ανακατωνοντας με ενα κουταλι προσεκτικα (μη μας ξεφουσκωσει η ζυμη).
Στη συνεχεια ριχνουμε τα καρυδια παλι σε μικρες ποσοτητες και ανακατευοντας. Αφου εχει ανακατωθει καλα το ριχνουμε σε βουτηρωμενο ταψακι νο 28 (στη φωτο ειναι νο 32) και ψηνουμε στους 180 για 45 λεπτα.
Οσο ψηνεται ετοιμαζουμε το σιροπι.
Βαζουμε τη ζαχαρη, το νερο, τη γλυκοζη. Τα αφηνουμε να βρασουν 8-10 λεπτα και το κατεβαζουμε απο τη φωτια.
Οταν ψηθει το λυκο μας, ριχνουμε το κονιακ στο σιροπι ανακατωνουμε καλα και σιροπαρουμε το γλυκο.
Το αφηνουμε να κρυωσει και το γυριζουμε σε μια πιατελα.
Αφηνουμε να κρυωσει καλα και ετοιμαζουμε την κρεμα (οπως λεει πανω στο φακελακι).
Μπορειτε να πασπαλισετε και με τριμμενο καρυδακι! Καλη επιτυχια.

Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιροπι το ριχνουμε με την κουταλα, οχι ολο μαζι για να μη μας καθησε
Pin It!

No comments :