Pages

Tuesday, April 27, 2010

Facebook | stelios parliaros-syntages: Ταρτάκια με φρούτα

Facebook | stelios parliaros-syntages: Ταρτάκια με φρούτα

Ταρτάκια με φρούτα

Προετοιμασία:20' Ψήσιμο (για τα ταρτάκια):10΄, Αναμονή: 2 ώρες τουλάχιστον


Υλικά (για 30 ταρτάκια):

30 έτοιμες στρογγυλές βάσεις για ταρτάκια (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

Για τη γέμιση:

350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε τις βάσεις σε αντικολλητικά φορμάκια για τάρτες ή μάφινς και καλύπτουμε με κομμάτια λαδόκολλας, τα οποία γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια. Ψήνουμε τις βάσεις για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση: Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα αυγών - ζάχαρης και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει, την αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα). Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη «δουλεύουμε» μ' ένα σύρμα ή στο μίξερ για να μαλακώσει και να αποκτήσει λεία υφή.
Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα και τα γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.
Pin It!

No comments :