Pages

Monday, April 12, 2010

Gateau chocolate


Συστατικά

1 πακέτο Digestive
100-150 γρ. βούτυρο για το μπισκότο
250 γρ. κουβερτούρα πικρή και γάλακτος συνολικά
1/2 κούπα γαλλικό καφέ έτοιμο
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
4 αυγά χτυπημένα

Οδηγίες

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε τα 100-150 γρ. βούτυρο λιωμένο.
Παίρνουμε το μείγμα και τα βάζουμε σε μια φόρμα με ανοιγόμενα πλαϊνα ή σε μια ταρτιέρα με βάθος. Το πιέζουμε να πιάσει μόνο τον πάτο της φόρμας.
Βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 5 λεπτα να σταθεροποιηθεί η βαση μας.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα τον γαλλικο, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Το βάζουμε στο Φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Μολις γίνει αυτο, προσθέτουμε και τα αυγα και το ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βαζουμε σε ένα ταψί νερό και μεσα στο ταψι βάζουμε προσεκτικά τη φόρμα μας στην οποία εχουμε προσθέσει το μείγμα σοκολάτας πάνω απο το μπισκότο.
Ψήνουμε σε μπεν μαρι δηλαδη για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς προθερμασμένος ο φούρνος.

Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται χλυαρό. Αν κρυώσει ζεσταίνουμε καθε κομμάτι που θα σερβίρουμε για πολύ λιγο στο μικροκυμμάτων.
Οταν βγει απο το φούρνο κουνιέται στο κέντρο, μην το ψήσετε παραπάνω απο 50 λεπτά!
Για να το κόψετε περιμένετε να σταθεροποιηθεί λιγο.
Pin It!

No comments :