Pages

Tuesday, April 13, 2010

ΜΗΛΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ

7 μέτρια μήλα
1 βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια
6 αυγά
6 φλιτζάνια του καφέ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικεν
6 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
άχνη ζάχαρη και κανέλλα για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς . Σε ταψί Νο38 βάζουμε το βιτάμ την κανέλα και τη ζάχαρη τοποθετώντας τα στο φούρνο, ενώ προθερμαίνετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμαι από το κέντρο τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε ροδέλες . Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τις ροδέλες στον πάτο του, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνια . Κόβουμε χοντροκομμένα καρύδια και αμύγδαλα και τα βάζουμε στα κενά από τις ροδέλες του μήλου. Το αφήνουμε για λίγο ακόμη στον φούρνο.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ασπράδια από τα αυγά , ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους το αλεύρι, το μπέικεν και το χλιαρό νερό ανακατεύοντας για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Αμέσως μετά ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε το γλυκό για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την μηλόπιτα για 3-5 λεπτά να κρυώσει.

Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια πιατέλα ρίχνουμε πάνω από την μηλόπιτα την άχνη και τέλος λίγη κανέλα σε σκόνη.

http://www.sintagigiagias.gr/recipes.asp?id=28
Pin It!

No comments :