Pages

Monday, April 12, 2010

Γλυκές Πατάτες


Συστατικά

Πατάτες περίπου 1 κιλό ή όσο παίρνει το ταψί σας
2-3 κ.σ. μουστάρδα
2-3 κ.σ. μέλι
1 κουτάκι μπύρα
2-3 σκ. σκόρδο
λαδι
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λάδι. Τις ανακατεύουμε.
Τις ρίχνουμε στο ταψί.
Βάζουμε από πάνω τις 2 κουτ. μέλι, τις 2 κουτ. μουστάρδα και την μπύρα (οχι όλο το κουτί περίπου 2/3).
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο ταψί.
Αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Θέλουν περίπου 1 ώρα στο φούρνο. Εξαρτάται πάντα απ' τον φούρνο αλλά κάποιο απ' τα υλικά τις κάνει να θέλουν περισσότερο ψήσιμο (δεν ξέρω ακόμα ποιο απ'όλα).
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι στα μισά να προσθέσουμε την υπόλοιπη μουστάρδα, το μέλι και την υπόλοιπη μπύρα. Σκόρδο βάζετε όσο θέλετε. Είναι πολύ ωραίες σκέτες σε μπουφέ (κλέβουν πάντα την παράσταση) ή συνοδευτικό σε κρέας.
Pin It!

No comments :