Pages

Monday, April 12, 2010

Τηγανιά


Συστατικά

400 γρ μοσχάρι σε κομμάτια
1 λεμόνι
1 ποτ.κρ. λευκό κρασί ή μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μαιντανό
λάδι

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (να καλυφθεί ο πάτος) και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και όταν μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι πασπαλισμένο με ρίγανη.
Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό).
Όταν έχει βράσει το μοσχάρι, ρίχνουμε το λεμόνι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3') και μετά προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, πιπέρι και μαιντανό.
Το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση ( περίπου 5') και μετά το σερβίρουμε ζεστό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν ρίξουμε το κρασί, καλό είναι να μήν το αφήσουμε στη φωτιά για πάνω από 5', γιατί εξατμίζεται το κρασί και χάνει τη γεύση του.
Pin It!

No comments :