Pages

Sunday, May 23, 2010

Γλυκά ψωμάκια με γάλα καρύδας

1 φακελάκι μαγιά

3 και 1/4 αλεύρι απλό συν 1 κ.γ.

1 κούπα ζάχαρη

1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο χλιαρό συν λίγο βούτυρο για το άλειμμα του μπολ

1 κ.γ. αλάτι

1 αυγό

1 κονσέρβα γάλα καρύδας (θα το βρείτε στο τμήμα ασιατικής κουζίνας)

Διαλύστε την μαγιά σε μια κούπα χλιαρό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1 1/2 κούπα αλεύρι,
1/4 κούπας ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το αυγό και ζυμώστε καλά.  Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περίπου μέχρι 1/4 κούπας αλεύρι.
Μεταφέρετε την ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ.
Σκεπάστε το και αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει  ζυμώστε το πάλι ελαφρά και αφήστε το άλλη μισή ώρα να ξαναφουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα το γάλα καρύδας, 3/4 κούπας ζάχαρη και 1 κ.γ. αλεύρι και βάλτε το στην άκρη.
Διαιρέστε την ζύμη σε 24 μικρά μπαλάκια.
Βάλτε τα σε ένα μεσαίο βουτυρωμένο ταψάκι και αφήστε τα να διπλασιαστούν ξανά για περίπου 30΄.
Περιχύστε τα με το μείγμα της καρύδας και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για 25'.


Γίνονται πολύ νόστιμα και είναι ιδανικά για πρωινό.
Έχουν αρκετά ουδέτερη γεύση και ένα απαλό άρωμα καρύδας.
Pin It!

2 comments :

Angie said...

τα έφτιαξα μόλις...φούσκωσαν τέλεια αλλά πιστεύω την επόμενη φορά θα βάλω λίγο παραπάνω ζάχαρη γιατί έβαλα λιγότερο απ'όσο ήθελε η συνταγή.

Angie said...

την επόμενη φορά επίσης, θα βάλω και τριμμένη καρύδα μέσα στην ζύμη...