Pages

Thursday, May 20, 2010

Kazandibi- Καζάν ντιμπί



Υλικα

    * 2 λιτρα γαλα - 8 κουπες
    * 1 κουπα ρυζαλευρο ή νεσεστε
    * 1/2 κουπα ζαχαρη
    * 4 κ-σ ανθονερο
    * 3-4 κ-σ ζαχαρη για το καψιμο
    *

        Εκτελεση


   1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την ζαχαρη και το ρυζαλευρο ή το νεσεστε και αρχιζουμε να το βραζουμε ανακατευοντας συνεχεια για να μην κολησει. Θα δειτε οτι θα αρχισει να πηζει
   2. Όταν φτασει σε αυτο το σταδιο, το βγαζετε απο την φωτια, παιρνετε ενα μεγαλο αντικολητικο τηγανι ή ταψακι, βαζετε μεσα την ζαχαρη 3-4 κ σ και την αφηνετε να λειωσει.
   3. Στην συνεχεια παιρνετε με μια κουταλα μια μεγαλη, δοση και την ριχνετε στην λυωμενη ζαχαρη. Θα παρει 1-2 βρασεις.
   4. Τα τραβατε απο την φωτια, βαζετε στο τηγανι ή ταψι ολη την κρεμα,και ριχνετε και το ροδονερο ανακατευετε καλα, το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στο ψυγειο
   5. Όταν ειναι να σερβιρετε το γλυκο το γυριζετε αναποδα για να βγαινει πανω η καμμενη ζαχαρη

Ειναι πολυ ευκολο γλυκο, δροσερο, με ελαφρια γευση, διαιτητικο και οικονομικό.

Η συνταγη αυτη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου.




Pin It!

No comments :