Pages

Thursday, January 27, 2011

Μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς


Την πρώτη φορά που έκανα την συνταγή απέτυχαν τελείως...Βρήκα την συνταγή μετά από πολύ ψάξιμο στο δίκτυο και είπα να την δοκιμάσω...δεν είχα όσο αλεύρι ζητούσε, έβαλα αλατισμένα φιστίκια (αφού η συνταγή είχε αλάτι έτσι κ αλλιώς σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία αντίθεση με την σοκολάτα, αλλά τελικά έκανα λάθος...) και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αντί για βανίλια είχα στο σπίτι εσάνς πικραμύγδαλου και είπα what the heck ας βάλω λίγο απ' αυτό, αλλά μου έπεσε πολύ τελικά, να μην σας τα πολυλογώ, το αποτέλεσμα ήταν τραγικό...πόσο κρίμα, είχαν πολύ καλές προοπτικές!
Έγιναν αλμυρογλυκά με το πικραμύγδαλο να σε 'ξεκουφαίνει' (παρακολούθησα μια φορά αυτά τα μαγειρο-show και ένας κριτής σχολίασε : "το αλάτι δεν ακούγεται"). Ε λοιπόν δεν το έβαλα κάτω, είπα να τα ξαναδοκιμάσω, γιατί η συνταγή φαινόταν ΠΟΛΥ καλή. Και ΝΑΙΙΙ αυτή την φορά έγιναν συ-γκλο-νι-στι-que!!
Δοκιμάστε τα ASAP (as soon as possible για τους μη-αγγλομαθείς).
Είναι τραγανιστά, νοστιμότατα και θυμίζουν κάτι cookies που αγόραζα από Θεσ/νίκη από τα COOKIES , είχε νομίζω ένα στην Αγίας Σοφίας κοντά...
Anyway η συνταγή έλεγε βούτυρο αλλά δεν είχα και έβαλα ηλιέλαιο, υποθέτω με το βούτυρο θα γίνονται πιο fluffy αλλά μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα, οπότε σας το δίνω όπως τα έκανα εγώ...:)



Ιδού η συνταγή:

2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ή 1 κούπα ηλιέλαιο (όποιος θέλει να δοκιμάσει την ίδια ποσότητα με βούτυρο ας το κάνει, να μας πει και σε μας τι βγαίνει τελικά)
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. baking soda
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια ή 2 φιαλιδια
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα κομμένα αμύγδαλα ανάλατα, κάσιους, φουντούκια και καρύδια (ανάλατα όλα και όχι πολύ ψιλοκομμένα).
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλ. του καφέ νερό ή 3-4 κ.σ. νερό



Θερμαίνουμε φούρνο στους 180.
Κόβουμε τις σοκολάτες σε χοντρά κομμάτια (σε μέγεθος φουντουκιού) και ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τους ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε στην άκρη και πάμε να φτιάξουμε την ζύμη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη. (Αν βάλετε βούτυρο θα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη, αλλιώς το ηλιέλαιο δεν πρόκειται να γίνει κρεμώδες όσο και να κοπανιέστε, οπότε απλώς χτυπήστε τα για λίγα λεπτά).
Προσθέστε την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε.
Προσθέστε τα αυγά και την βανίλια. Το μείγμα έχει γίνει τώρα πιο σφιχτό οπότε συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χεράκια μας. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε λίγο αλευράκι ακόμα αν σας φαίνεται η ζύμη πολύ αζύμωτη και σας δυσκολεύει, γιατί θρυμματίζεται πολύ-γι' αυτό βάζουμε και λίγο νεράκι, βοηθάει στο να την σφίξει και κάνει τα cookies μας πιο κριτσανιστά (which i love!).
Ζυμώστε τα υλικά καλά, προσθέστε και το νεράκι και τέλος τα ξηροκάρπια και την σοκολάτα.
Πλάστε τα στρογγυλά και πλακέ και βάλτε τα στο ταψί, αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσα, γιατί απλώνουν αρκετά. Δεν χρειάζεται λάδωμα γιατί έχουν ήδη αρκετή λιπαρότητα.
Ψήστε για περίπου μισή ωρίτσα ή ώσπου να γίνουν χρυσοκαστανά





 Enjoy!!

Υ.Γ. τα έφτιαξα τις προάλλες με μισό βούτυρο-μισό ηλιέλαιο και καμία σχέση, έγιναν απλά μπισκότα τα οποία θρυμματίζονται εύκολα, νόστιμα, δεν λέω...αλλά ψηφίζω ηλιέλαιο!

Enhanced by Zemanta
Pin It!

Saturday, January 8, 2011

Brie με μαρμελάδα βατόμουρο και καρύδια στο φούρνο



Για το μπρι
1φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
αλεύρι
1 μπρι στρογγυλό ολόκληρο
1 / 2 φλιτζάνι μαρμελάδα μαρμελάδα βατόμουρο
1 φλιτζάνι ολόκληρο καρύδι ψίχα κομμένο στα 2
1 αυγό, χτυπημένο
καστανή ζάχαρη


Σερβίρουμε με crackers,
Με φέτες γαλλικό ψωμί ως spread,
Με μήλα granny smith κομμένα σε φέτες  


Σερβίρεται ως ορεκτικό


Ξεπαγώστε σφολιάτας σας.
Ξετυλίξτε το και αφήστε το να καθίσει στον πάγκο για περίπου 30 λεπτά για να αποψυχθεί.
 Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι για αυτή τη συνταγή.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180-200 βαθμούς.
Όταν σφολιάτας σας αποψυχθεί (θα είναι αρκετά μαλακή, ώστε να ξεδιπλωθεί χωρίς ρωγμές) ξετυλίξτε το μπρι σας.
Θα το χρησιμοποιήσετε όπως είναι, άκοπο και ολόκληρο.
Πασπαλίστε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια. Ξεδιπλώστε το κομμάτι της σφολιάτας.
Με έναν πλάστη πατήστε το λίγο για να εξομαλύνει την επιφάνεια του και να γίνει πιο εύκολο να κολλήσουν οι άκρες αργότερα.
Ελέγξτε τη ζύμη για το μέγεθος. 
Βάλτε το brie στη μέση της σφολιάτας.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή για να το τυλίξει πλήρως. 
Αν είναι πολύ μικρό, ανοίξτε την περισσότερο με τον πλάστη. 
Εάν το φύλλο της ζύμης είναι μεγαλύτερο από το τυρί, κόψτε λίγο από τις άκρες.
Όταν η ζύμη σας είναι στο σωστό μέγεθος, την μεταφέρουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε επενδύσει με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετούμε το μπρι στο κέντρο της ζύμης.
Βάζουμε την μαρμελάδα πάνω στο μπρι προσέχοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα και τέλος τοποθετούμε και τα καρύδια πάνω της.
Διπλώνουμε την ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως το εσωτερικό.
Δημιουργήστε ένα ωραίο πακετάκι, προσέχοντας μην σχίσετε την ζύμη-δεν πρέπει να έχει καθόλου τρύπες ή σχισμές.
Χτυπήστε ένα αυγό και αλείψτε την ζύμη.
Διακοσμήστε από πάνω με μερικά καρύδια και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη από πάνω.


Ψήστε το για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.








Enhanced by Zemanta
Pin It!

Friday, December 24, 2010

κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο- αλμυρή



Υλικά
1,5 κιλό κολοκύθια τριμμένα στον τριφτή 
3 πράσα 
4 κρεμμύδια ξερά 
3 κρεμμυδάκια φρέσκα 
1 ποτήρι γάλα 
1 ποτήρι τρίμμα φέτας 
1 ποτήρι διαφορά τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας 
λίγο αλάτι, πιπέρι
3 αυγά 
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη 
αλεύρι όσο σηκώσει (το πολύ 5 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση
Αφού τρίψετε τα κολοκύθια τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους κι εν συνεχεία τρίβετε τα κρεμμύδια καθώς και τα πράσα. Όταν και τα κολοκυθιά έχουν βγάλει όλα τα υγρά τους τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, τα πράσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταία ρίχνετε την φρυγανιά και το αλεύρι.
Για να καταλάβετε ότι το μείγμα σας είναι έτοιμο θα δείτε όλα τα υλικά ομογενοποιημένα και η ζύμη δεν θα είναι ούτε σφικτή αλλά ούτε νερουλή, θα είναι σε τέτοια κατάσταση ώστε μόλις γείρετε το μπολ που την ετοιμάσατε, στο λαδωμένο ταψί, να αρχίσει να ρέει μονό του το μείγμα με μια ,μονό μικρή βοήθεια του κουταλιού σας.

Μην ξεχάσετε να λαδώσετε καλά το ταψί σας και στο πλάι όπως επίσης να ρίξετε λίγο επιπλέον φρυγανιά από πάνω από το μίγμα για να γίνει ωραία η κρούστα.
Pin It!

Friday, December 10, 2010

Dip από φακές



Συστατικά:


  • 1 φλιτζάνι φακές
  • αλάτι
  • 1,5 κουταλάκια του γλυκού κουρκούμη
  • 2 - 2,5 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1,5 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινου
  • 3 ξηρές ολόκληρες αποξηραμένες πιπερίτσες καυτερές-τσίλι
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκα λάιμ (προαιρετικά)
  • κόκκινη πιπεριά λιωμένη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο



Καθαρίστε, πλύνετε και μουσκέψτε τις φακές για περίπου 1 ώρα.


Προσθέστε αλάτι και σκόνη κουρκούμης στις φακές και μαγειρέψτε τις με 2-2.5 ποτήρια νερό μέχρι να μαγειρευτούν πολύ καλά. Κρατήστε τις στην άκρη.




Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε κύμινο και το ξηρό κόκκινο πιπέρι τσίλι και τηγανίζουμε μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους και το τσίλι να γίνει σκούρο καφέ.


Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε μέχρι τα κρεμμύδια να ροδοκοκκινήσουν. Προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα καρυκευμάτων να ενωθεί με τις μαγειρεμένες φακές. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύετε ανά διαστήματα (για να μην κολλήσουν στο κάτω μέρος) μέχρι τα περισσότερα από τα υγρά εξατμιστούν και γίνει ένα πηκτό μείγμα (αφού σβήσουμε την φωτιά και κάτσει λίγο μέσα στην κατσαρόλα, αυτό θα συνεχίσει να πήζει)Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, να έχετε υπομονή.

Στύβουμε χυμό λάιμ, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αφού ρίξουμε και το παρθένο ελαιόλαδο, ενώ είναι ακόμα ζεστές.



Pin It!

Sunday, November 28, 2010

German Stollen
















There is nothing like a German stollen, 
that classic Christmas bread.
This stollen will keep 
for weeks if wrapped in foil, 
and stored in a cool room. 
Do not refrigerate.
A cool room is sufficient.
  • 1 1/2 cups raisins
  • 1 cup golden raisins
  • 1 cup candied fruit
  • 1 cup chopped blanched almonds
  • 1/2 cup dark rum
  • 2 envelopes dried powdered yeast
  • 1/2 cup lukewarm water
  • 2 cups milk
  • 1 teaspoon salt
  • 1 tablespoon butter
  • Grated rind of 1 orange
  • 6 - 7 cups flour
  • 1/2 teaspoon nutmeg
  • 1 teaspoon cardamom
  • 4 eggs, lightly beaten
  • 1 cup sugar
  • 1/2 cup melted butter to brush over dough
  • Confectioner's sugar to dust top of dough
METHOD
Night before: Soak raisins, candied fruit and almonds in rum.
Keep at room temperature. In the morning, drain and set aside, reserving rum.
Dissolve yeast in warm water.
Scald milk with 1 tablespoon sugar, salt, butter and orange zest. Stir in rum.
Cool to lukewarm.
Sift together flour, nutmeg and cardamom.
When milk has cooled, stir in yeast and 2 cups of flour. 
Mix well and set in warm draft-free place for 15 - 30 minutes.
Stir in lightly beaten eggs and sugar. Gradually mix in remaining 4 to 5 cups flour. 
Dough should be soft, but not sticky, just dry enough to be handled. 
Knead dough on a floured work surface for 5 minutes.
Place dough in lightly greased bowl, cover and put in draft-free spot until
doubled in bulk, about 2 hours.
Punch dough down, return to floured work surface and add dried fruit and nuts, 
and work into dough while kneading.Fruits and nuts should be evenly worked into
dough. 
Knead until dough is smooth and elastic.
Cut into three equal pieces. Roll or flatten each piece into an oval 3/4 inch thick,
pinching the ends to close.
Brush top of each with melted butter and sprinkle with a little sugar. 
Place loaves on buttered baking sheet or jelly-roll pan. Covered loosely, 
and leave in warm place for about 30 minutes to 1 hour or until risen about 2/3 larger.
Preheat oven to 350°F.
Bake loaves for 35 - 45 minutes, or until loaves turn golden brown.
Brush with butter and dust with confectioner's sugar. Let cool on wire racks.
Wrap tightly in foil and keep in a cool place for 2 to 3 weeks to ripen.
When ready to serve, dust with another sprinkling of confectioner's sugar.
          Yield: 3 loaves




        http://www.inmamaskitchen.com/RECIPES/RECIPES/Breads/Stollen.html



Enhanced by Zemanta
Pin It!

Wednesday, November 10, 2010

Κουνουπίδι στον φούρνο-Cauliflower Au Gratin

1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μικρά-η ποσότητα είναι ανάλογη στο τι ταψί θα χρησιμοποιήσουμε
2-3 κ.σ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο ή βούτυρο
2-3 κ.σ. αλεύρι απλό
1-2 φλ. γάλα
1 φλ. τυριά τριμμένα (συνήθως χρησιμοποιώ μίξη από gouda-parmesan-φέτα)
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Βράζουμε το κουνουπίδι με λίγο ξύδι στο νερό (το ξύδι θα το ασπρίσει και θα φαίνεται πιο φρέσκο)λίγα λεπτά για να μαλακώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. (Να είναι κριτσανιστό και όχι λιωμένο)
Ετοιμάζουμε μια bechamel βάζοντας στο κατσαρολάκι την μαργαρίνη ή τέλος πάντων την λιπαρή ουσία που θέλετε και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Όταν καβουρντιστεί το αλεύρι ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχεια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα, θέλουμε η σάλτσα μας να μην γίνει στόκος...:)
Στρώνουμε τα κομματάκια από το κουνουπίδι σε ένα ταψάκι (αν είναι αντικολλητικό δεν χρειάζεται extra λιπαρή ουσία) και χύνουμε την bechamel από πάνω, αφού έχουμε ρίξει και τα τυριά-τα μισά πάνω στο κουνουπίδι και τα άλλα μισά μέσα στην σάλτσα.
Ψήνουμε για περίπου ένα 20λεπτο στους 180 και μετά για άλλο ένα 20λεπτο στο grill.
Pin It!

Thursday, October 21, 2010

Ροξάκια - Roxakia (in English)



Υλικά:

- 1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ποτήρι νερού καρύδια τριμμένα
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα και γαρίφαλο (τριμμένα)
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- περίπου μισό κιλό αλεύρι
- 3 κουταλιές του γλυκού κακάο


Σιρόπι:

- 3 ποτήρια νερό
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- μισό λεμόνι
(δέκα λεπτά βράσιμο)



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά
το λάδι, τα καρύδια, την κανέλλα και το γαρίφαλο, τα αυγά, το ξύσμα
πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει
να μη γίνει σφιχτή. Ακολούθως, χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο μέρη και στο
ένα από αυτά ρίχνουμε το κακάο και αναμιγνύουμε. Αφήνουμε τα δύο μπολ
με τη ζύμη για 20 έως 30 λεπτά, σκεπασμένα με πετσέτες, για να "φουσκώσει"
το μίγμα. Μετά, παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από την "άσπρη" ζύμη,
το πλάθουμε σε σχήμα μπαστουνιού (πάχους περίπου 3 εκατοστών και
μήκους περίπου 15 εκατοστών) και το τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο.
Πάνω σε αυτό, βάζουμε ένα αντίστοιχο "μπαστούνι" από την "καφέ" ζύμη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τις δύο ζύμες που είναι η μία πάνω στην άλλη,
ώστε να γίνει μια ζύμη πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Τότε, τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό το "φύλλο" που έχει σχηματιστεί, και το
κόβουμε με μαχαίρι σε φετάκια πάχους περίπου ενός εκατοστού. Ακολούθως,
πιέζουμε με τα χέρια μας το καθένα από τα φετάκια, ώστε να σχηματιστεί μια
στρογγυλή ζύμη (σαλιγκαράκι) πάχους σχεδόν ενός εκατοστού. Βάζουμε τα
ροξάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά στη μέση του
φούρνου, στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ρίχνουμε αμέσως στην κατσαρόλα με
το καυτό σιρόπι. Αφού τα αφήσουμε για λίγα λεπτά στο σιρόπι ώστε να
ποτιστούν καλά, είναι έτοιμα για την πιατέλα... και για φάγωμα.





Ingredients:
- 1 cup milk (lukewarm)

- 1 packet yeast (8 gr)
- 1 cup grated walnuts
- 1 cup olive oil
- 1 tablespoon of cinnamon and clove (crushed)
- 2 eggs
- 1 teaspoon baking powder
- Orange or lemon zest- About a pound of flour
- 3 teaspoons cocoa

Syrup:
- 3 cups water

- 5 cups sugar
- Half a lemon(Ten minutes cooking)

Execution:
Mix the milk with yeast and then add the oil, walnuts, cinnamon and cloves, eggs, zest of orange, baking powder and finally the flour.

 The dough should not be too tight. 
Next, divide the dough into two parts and in one of them, add the cocoa mix.  
Allow these doughs to rise  for 20 to 30 minutes, covered with towels
Then take a small piece of the "white" dough and shape a stick (about 3 cm thick and about 15 cm long) and place on a floured counter.
On this, we put an equal "stick" from the "brown" flour.
Roll with rolling pin the two yeasts, the one upon the other,and make a dough of about half a centimeter thick.
Then wrap tightly the roll that was formed, and cut with a knife into slices, about one centimeter thick. 
Subsequently,pushing with our hands in each of the slices to form around dough (like snails) with a thickness of nearly one centimeter. 
Put the Rox in a greased pan and bake about 20 minutes in the middle self ofthe oven at 200 degrees Celsius.
When removed from oven, immediately pour the panwith the hot syrup.
 After they stay for a few minutes in the syrup so they are well soaked in it, they are ready to get eaten.



Pin It!

τηγανιτά μήλα



Πλένουμε, καθαρίζουμε και αφαιρούμε
την καρδιά των μήλων με τα κουκούτσια.
Κόβουμε σε φετούλες ή σε ροδέλες,
και βάζουμε να μουσκέψουν μέσα σε κονιάκ.
Χτυπάμε 2-3 ασπράδια αυγών, με λίγο αλάτι
και με λίγη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, και λίγο γάλα,
να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Βουτάμε στο χυλό τα μήλα και τα τηγανίζουμε
σε φρέσκο βούτυρο ή καλαμποκέλαιο.



Μόλις βγούν από το τηγάνι πασπαλίστε τα
με ζάχαρη και κανέλα ή περιχύστε τα
με μέλι και κανέλα ή σιρόπι από γλυκό
του κουταλιού ή αραιωμένη μαρμελάδα.
Pin It!

Μαρμελάδα μήλο



* 2 1/2 κιλά μήλα,
* 1.200 γραμμάρια ζάχαρη,
* 1 λεμόνι.



Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κόβουμε
σε φέτες. Tα βάζουμε κατόπιν σε μια λεκάνη, ραντίζοντάς τα με
το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στη συνέχεια, τα
αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη
ζάχαρη. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας, ενώ
ταυτοχρόνως τα λειώνουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Όταν η μαρμελάδα δέσει καλά, την αφήνουμε να κρυώσει και
τη σερβίρουμε σε βάζα, που τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει
τελείως. Aν τα μήλα είναι σκληρά, θα πρέπει να τα κόψουμε σε
μικρά κομμάτια για να διευκολύνουμε το βράσιμό τους. (αν
θέλουμε να γίνει πιο αρωματική η μαρμελάδα, προσθέτουμε
πριν να την αδειάσουμε στα βάζα, λίγο ξύσμα λεμονιού και
1-2 κομματάκια ξύλο κανέλας.)
Pin It!