Pages

Sunday, May 14, 2017

Κέηκ με φρέσκες φράουλες


Αυτήν την συνταγή την έφτιαξα κατά λάθος γιατί ήθελα να φτιάξω κάτι με φράουλες επειδή μόλις είχα αγοράσει 5 κουπάκια φράουλες! Την ίδια συνταγή ακολουθώ για υπέροχο μηλοκέηκ, απλώς αντί για φράουλες τρίβω 3 μήλα μες την ζύμη.
Οπότε σκέφτηκα: χμμ, μήλα νόστιμα…φράουλες ακόμα πιο νόστιμες… τι μπορεί να πάει λάθος??
Τελικά βουαλά!
Δεν πήγε τίποτα λάθος…
Το φραουλοκέηκ τρελό σουξέ! Η κρούστα που κάνει από πάνω είναι τραγανή κ μπισκοτένια κ το μέσα είναι ανάλαφρο κέικ με αρώματα φράουλας κ βανίλιας.
Extra bonus: Είναι γελοία πανεύκολο!

Οκ, νομίζω δεν χρειάζεται να πω άλλα…
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε:
Κέικ με φρέσκες φράουλες
Θα χρειαστείτε
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μονό του
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα ηλιέλαιο
2 αυγά
1 κάψουλα βανίλια
1 κούπα φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
Ανάβουμε φούρνο στους 180’.
Βουτυρώνουμε κ αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ κ αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν κ ν’ ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο κ την βανίλια.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε τις φράουλες κ ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα η μαρίζ για να μην διαλυθούν κ χάσουν το σχήμα τους, κρατώντας μερικές φέτες στην άκρη.
Αυτές τις φετούλες που κρατήσαμε τις απλώνουμε στην επιφάνεια, αφού ρίξουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε για 30-40’ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Δοκιμάζουμε στα 30’ να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στα γρήγορα για να δούμε αν έχει ψηθεί το μέσα.
Δοκιμάστε την συνταγή όσο υπάρχουν ακόμα φράουλες!!

Όταν κρυώσει το κέικ αφού το βγάλουμε από το φούρνο μπορούμε να το διακοσμήσουμε με ένα απλό γλάσο που φτιάχνουμε με άχνη, λίγες σταγόνες λεμόνι κ λίγες σταγόνες νερό.
Pin It!

No comments :