Pages

Friday, September 17, 2010

Zucchini Quiche-Τάρτα με κολοκυθάκια

3 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες σχετικά λεπτές
5 αβγά
1 κούπα τριμμένο gouda
1 γιαούρτι
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο κρεμμύδι
λίγο άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το quiche
3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο νερό


Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίξτε σχεδόν όλο το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια τα οποία τα έχουμε κόψει σε φέτες.


Ανακινώντας την κατσαρόλα συχνά και προσεκτικά (μην χρησιμοποιήσετε κουτάλα γιατί θα διαλυθούν), προσθέτουμε τον άνηθο και κλείνουμε το καπάκι για να ψηθούν τα κολοκυθάκια με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου 5-10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ή λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα δάκτυλά μας μέχρι να δημιουργηθεί μια τρίφτη ζύμη.
Προσθέτουμε και λίγο νερό ούτως ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη μας σχετικά σφικτή και ομοιόμορφη.
Την στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για quiche και την ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Στο εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το τριμμένο gouda, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι
.
Βγάζουμε την ζύμη από τον φούρνο και στρώνουμε τα κολοκυθάκια όμορφα και τακτοποιημένα,

ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αβγών

και ξαναβάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε ως ότου να ροδοκοκκινίσει, περίπου 30-40 λεπτά.
























Pin It!

5 comments :

Jenny said...

Μιαμ, από εμφάνιση σκίζει, βλέποντας τα υλικά νομίζω και από γεύση!
Congrats ;)

Opalina said...

thanx dear! μόλις το τσακίσαμε το ταψάκι με τις φιλενάδες μου!! :)
btw, έχεις υπέροχο blog!

Jenny said...

Και πολύ καλά του κάνατε! Κοριτσοπαρέα και καλό φαγητό! Το καλύτερο!
Thank you για το blog :)

Τζένη

mia maria said...

Οτι έχει κολοκύθι είναι αγαπημένο μας! Με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω. Πότε θα φτιάξω όλα αυτά που βλέπω ήθελα να ήξερα;-)

Opalina said...

σε καταλαβαίνω απολύτως big mama! το καλό με αυτήν την συνταγή είναι ότι είναι πραγματικά ελαφριά και εύπεπτη... αν την φτιάξεις πάντως περιμένω εντυπώσεις!