για την κρέμα
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1200 γρ. γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
5 αβγά
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο για τα φύλλα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
για το σιρόπι
3 φλιτζάνια. ζάχαρη
1 1/2 νερό
1 φλούδα λεμονιού
χυμό μισού λεμονιού
εκτέλεση
βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια επί 5' μέχρι να πήξει ελαφρά.
σβήνουμε την φωτιά.
χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και τοποθετούμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά, κάθε φύλλο ένα-ένα.
ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μισά φύλλα και προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.
χαράζουμε τα τεμάχια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40'.
βράζουμε το σιρόπι για 10΄.
αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
a selection of recipes for those who love cooking... in greek and english language
No comments :
Post a Comment