Υλικά:
- 3 φλ. βρασμένες φακές διαφόρων χρωμάτων: καφέ,πορτοκαλί, πράσινες (σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής)- τα 3 φλ. βρασμένες είναι περίπου 1 φλ. ωμές
- 2 φλ. πιπεριές διαφόρων χρωμάτων ψιλοκομμένες (2 ή 3 πιπεριές)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα (ή 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη)
- 2 κ.σ. ξύδι
- ½ φλ. ελαιόλαδο
Όσο βράζουν οι φακές (οι καφέ και οι πράσινες χρειάζονται περίπου 45', οι κόκκινες και οι πορτοκαλί λιγότερο), ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα ρίχνουμε σε μια γαβάθα. Όταν είναι έτοιμες οι φακές, τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα στη γαβάθα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν χτυπάμε σε ένα σέικερ τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε μ’ αυτό τη σαλάτα.
http://greekcook.gr/syntages/polyxromi_salata_me_fakes
No comments :
Post a Comment