Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 φλυτζάνια αλεύρι
3/4 του φλυτζανιού βιτάμ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
2 φλυτζάνια αλεύρι
3/4 του φλυτζανιού βιτάμ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
Μήλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. κανέλλα
1 κουτ. βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
Μήλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. κανέλλα
1 κουτ. βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεσις (στήστο στα τρία μέτρα)
Ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Βάλε μέσα το βιτάμ που πρέπει να είναι προς το μαλακό του (αν είναι βούτυρο – καλύτερη γίνεται με βούτυρο αλλά πιο βαριά άστο έξω τουλάχιστον μερικές ώρες). Επίσης βάλε τον κρόκο και το κονιάκ.
Ζυμώνουμε με πάθος, θα γίνει κάπως σαν ζύμη μπισκότου.
Το στρώνεις στο ταψι. Αν σου κόβεται μη ανησυχήσεις. Πατίκωσε το με τα δάχτυλα σου.
Επίσης (μυστικό) την τρυπάμε με το πηρούνι σε διάφορα μέρη γιατί δε θέλουμε να φουσκώσει.
Ανακάτεψε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Βάλε μέσα το βιτάμ που πρέπει να είναι προς το μαλακό του (αν είναι βούτυρο – καλύτερη γίνεται με βούτυρο αλλά πιο βαριά άστο έξω τουλάχιστον μερικές ώρες). Επίσης βάλε τον κρόκο και το κονιάκ.
Ζυμώνουμε με πάθος, θα γίνει κάπως σαν ζύμη μπισκότου.
Το στρώνεις στο ταψι. Αν σου κόβεται μη ανησυχήσεις. Πατίκωσε το με τα δάχτυλα σου.
Επίσης (μυστικό) την τρυπάμε με το πηρούνι σε διάφορα μέρη γιατί δε θέλουμε να φουσκώσει.
Τη βάζεις στο φούρνο να μισοψηθεί (να μην κοκκινήσει και τελείως). Περίπου 20 λεπτά πρέπει να είναι αρκετά.
Κόβεις εν τω μεταξύ τα μήλα σε φέτες και τα πασπαλίζεις με τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ασπράδι.
Τα στρώνεις πάνω στη μισοψημένη ζύμη και περιχύνεις με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνεις σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα ακόμα.
No comments :
Post a Comment