Pages

Friday, August 27, 2010

Φαλάφελ με σως γιαουρτιού


Υλικά
Για τα Φαλάφελ
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 5 κουταλιές μαϊντανό
- 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- μερικά φύλλα ρόκας
Για τη σως γιαουρτιού
- 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- λάδι
Εκτέλεση

- Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνετε όλη νύχτα.
Στραγγίζετε καλά τα ρεβίθια και τα βάζετε στο μπλέντερ.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά του φαλάφελ και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα στο μπλέντερ ώσπου να φτιάξετε λείο πολτό. Τον αφήνετε για30 λεπτά.
- Για να ετοιμάσετε τη σως γιαουρτιού, βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάτε ώσπου να φτιάξετε λείο πολτό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τον πολτό στην άκρη.
Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και πλάθετε με το μείγμα φαλάφελ σε οβάλ κροκέτες.
Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι 5 εκ. λάδι και τηγανίζετε τα φαλάφελ λίγα λίγα για 2-3 λεπτά.
- Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τα διατηρείτε ζεστά στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να μαγειρέψετε το υπόλοιπο μείγμα.
Στρώνετε σε πιατέλες μερικά φύλλα ρόκας, τοποθετείτε από πάνω τα φαλάφελ και προσθέτετε λίγη σως.

Pin It!

No comments :