Pages

Monday, July 5, 2010

yummie cake με ινδοκάρυδο, κρέμα γάλακτος και τρούφα


1 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
2 κούπες αλεύρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
100 γρ βούτυρο
100 γρ τρούφα
100 γρ ινδοκάρυδο

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αναμιχθούν καλά, προσθέτουμε αυγά κ μετά αλεύρι και κρέμα γάλακτος. Αφού αναμιχθούν καλά προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και την τρούφα.
Ψήνουμε σε μικρό αλευροβουτυρωμένο ταψάκι για μισή ώρα.
Η συνταγή είναι δική μου, μόλις την έκανα και είναι YUMMIEEEEEEEEE!!!
Pin It!

Ρεβανί χωρίς λιπαρά


Σε αυτήν την συνταγή τα βάζουμε όλα από 2 εκτός από τα αυγά. Η μεζούρα μας είναι το κουπάκι του γιαουρτιού. There you go:

2 κουπάκια γιαούρτι στραγγιστό (μπορείτε να βάλετε είτε το πλήρες είτε το 2%, it's up to you)
2 σιμιγδάλι (συνήθως βάζω 1 χονδρό+1 ψιλό, αλλά και οποιοδήποτε από τα 2 μόνο του)
2 αλεύρι 1+1 (1 με baking powder + 1 αλεύρι χωρίς baking)
4 αυγά

Ανακατεύουμε στο mixer όλα τα υλικά, ψήνουμε και ετοιμάζουμε σιρόπι με 5 ζάχαρη και 3 νερό.

Προσέχουμε να είναι ή το σιρόπι ή το ρεβανί κρύο και το άλλο ζεστό πριν ρίξουμε το σιρόπι.

Μπορούμε να βάλουμε όποιο αρωματικό θέλουμε-ξύσμα και χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, μαστίχα, βανίλιες κλπ.

Pin It!